עמיתים יקרים,
בעמוד זה ריכזנו מידע רלוונטי עבורכם היכול לסייע לכם ללא צורך בהמתנה לנציג שירות.
אין באמור בשאלות אלו כדי להחליף או לגרוע מהכללים הקבועים בדין או בתקנון האחיד ואם יש חוסר בהירות, אנו ממליצים לפנות אלינו טלפונית ונשמח לתת מענה לכל שאלה.
באפשרותכם גם להיכנס לאיזור האישי בכל רגע ומכל מכשיר ולצפות בדוחות ונתונים. לנוחיותכם, מצורף מדריך למשתמשים באיזור האישי.
ניתן לפנות אלינו ולקבל מידע בכל הדרכים הבאות:
- לקבלת מידע אישי ניתן להיכנס ל”איזור האישי”
- פנייה באמצעות “צרו קשר“
- מסירת מסמכים לקרן – מנחם בגין 125 תל אביב, מגדל היובל, בלובי של קומה 25.
- ניתן לשלוח דואר אלקטרוני לכתובת amitimmail@amitim.com
- צ’אט עם נציג כאן באתר
- לשיחת טלפון עם נציג שירות אנא חייגו 6667*
שאלות ותשובות
יש לשלוח טפסים מקוריים בדואר. אם בטופס צריך לאמת את חתימתך, יש לבצע זאת מול עו"ד לפני המשלוח, תוך הקפדה על הנחיות משרד הבריאות.
לשאלות נוספות יש לפנות למוקד שירות הלקוחות בטלפון 6667*
כן, אין כל כוונה לדחות תשלום קצבאות חדשות. כל הקצבאות ישולמו במועדן בתנאי שטפסי הבקשה המלאים יועברו לקרן במועד הנדרש. במידת הצורך, נשלם מקדמות.
אנו נעשה מאמצים לשלם מענקי שנים עודפות והחזר דמי גמולים עם חזרתנו לשגרה ונעדכן אותך על כך.
למידע נוסף על המועד הנדרש להגשת בקשה ניתן להיכנס לעמוד יציאה לפנסיה
הקצבאות בקרנות הפנסיה הוותיקות מחושבות לפי גובה השכר המבוטח ואחוזי הקצבה שנצברו ולכן אין למצב הפיננסי הנוכחי בשוק ההון השפעה על חישוב גובה הקצבה האישית שלך.
בזמן חל"ת המעסיק אינו משלם עבורך דמי גמולים.
לידיעתך, הפסקת תשלומים לתקופה של שלושה חודשים רצופים ומעלה הופכת את מעמדך למבוטח לא פעיל, ומפסיקה את ביטוחי הנכות ושאירי מבוטח פעיל.
כדי לשמור על רצף ביטוח מעבר לתקופה זו מומלץ לפנות לקרן לבירור תשלום דמי גמולים באופן עצמאי לא יאוחר מתחילת החודש השלישי לחל"ת.
לתשומת לבך, כדי לשמר את רצף הביטוח יש לבצע הפקדות עד ה- 15 לחודש הרביעי לחודש היציאה לחל"ת.
למידע נוסף בנושא זכויותיך ניתן לפנות לאתר של הביטוח הלאומי.
מכתב חל"ת הוא לתקופה זמנית ולכן בפועל לא נותקו יחסי עובד מעביד ועל פי תקנון הקרן לא ניתן למשוך את הכספים.
במקרה של הפסקת עבודה יש מספר אפשרויות העומדות בפניך בנוגע לזכויותיך:
- המשכת ביטוח באופן עצמאי - באפשרותך להמשיך לשלם דמי גמולים באופן עצמאי.
לידיעתך, הפסקת תשלומים לתקופה של שלושה חודשים רצופים ומעלה הופכת את מעמדך למבוטח לא פעיל, ומפסיקה את ביטוחי הנכות ושאירי מבוטח פעיל.
לכן, בקשה להמשכת ביטוח שתתקבל לאחר 3 חודשי הפסקה בתשלומים ועד 24 חודשי הפסקה תחייב צבירה מחודשת של תקופת אכשרה כתנאי לקבלת קצבת נכות או קצבת שאירי מבוטח פעיל. - המשכת ביטוח כשכיר - אם התחלת לעבוד אצל מעסיק חדש ומדובר במעסיק שקיים לו הסדר לביטוח עובדיו בקרן לפני אוקטובר 2003 אין מניעה להמשכת הביטוח בקרן.
עבודה אצל מעסיק שלא קיים לו הסדר לביטוח עובדיו בקרן לפני אוקטובר 2003 מחייבת חתימה שלך, של המעסיק ושל הקרן על הסכם להמשכת ביטוח. - הקפאת זכויות ורציפות זכויות - השארת הכספים שנצברו בקרן ללא המשך תשלום שוטף של דמי גמולים (הפיכתך למבוטח לא פעיל).
הזכויות שהוקפאו תצורפנה לתקופות ביטוח אחרות (אם קיימות) בקרנות הפנסיה הוותיקות שבהסדר ובגופים הקשורים בהסכמי רציפות זכויות.
חשוב להבין כי הפסקת תשלומים לפרק זמן העולה על 24 חודשים מונעת אפשרות לחדש ביטוח כמבוטח/ת פעיל/ה בקרן או בכל קרן פנסיה ותיקה אחרת.
אנו ממליצים לך להתייעץ עם גורם מטעמך שאינו נמנה על עובדי הקרן כדי לקבל את ההחלטה המתאימה לך בסיטואציה.
בנוסף, עליך לפנות למעסיק ולבקש ממנו מכתב סיום עבודה וטופס 161 עבור קרן הפנסיה.
אישור על יתרת כספי הפיצויים בקרן הפנסיה לצורך מילוי טופס 161 ניתן לקבל באמצעות המוקד הטלפוני 6667*.
ערכי הפדיון של הכספים מחושבים על פי נוסחת ערכי פדיון כקבוע בתקנון ואינם קשורים באופן ישיר למצב שוק ההון.
אם הקרנות ייכנסו לגרעון אקטוארי של למעלה מ-5% בשנה השוטפת או גרעון של 3% במשך 3 שנים רצופות, יופעל מנגנון לאיזון אקטוארי ויופחתו זכויות לכלל העמיתים באופן שווה. אולם, בשל משך הזמן הנדרש להשלמת הנתונים ולביצוע החישובים, רק ברבעון הראשון של שנת 2021 נדע האם הקרנות נכנסו לגרעון של מעל 5% בשנת 2020. אנו נעדכן על כך במידת הצורך בהודעה לכלל העמיתים.
תיק הנכסים של הקרנות כולל 30% אגרות חוב מיועדות ו- 70% השקעות אחרות לרבות אגרות חוב ממשלתיות, אגרות חוב קונצרניות ומניות. כל ההשקעות מבוצעות בהתאם להנחיות רשות שוק ההון החלות על קרנות פנסיה. קרנות הפנסיה הוותיקות דאגו תמיד לבצע השקעות לטווח ארוך ובצורה סולידית כדי שנוכל לשלם קצבאות לאורך זמן.
טפסים להורדה
למידע נוסף והסברים בנושאי קבלת קצבאות ומשיכת כספים אנו מזמינים אתכם לבקר במרכז הידע