מבוטח שהפסיק עבודתו במקום עבודה בו בוטח בקרן ותיקה שבהסדר יוכל, על פי הוראות התקנון, לבצע המשכת ביטוח בקרן הפנסיה באמצעות מעסיקו החדש או באופן עצמאי, בכפוף לחתימתו של המבוטח על הסכם המשכת ביטוח, ולתנאי ההסכם והתקנון.
למילוי טופס הודעה על תחילת עבודה לחץ כאן
תוכנית מקיפה – תוכנית פנסיה הכוללת זכאות לקצבת זקנה, קצבת שאירי מבוטח, קצבת שאירי פנסיונר וקצבת נכות.
בדרך כלל (ובכפוף להוראות חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ביטוח), התשמ"א-1981) סך דמי הגמולים עבור תוכנית זו הוא בשיעור 20.5% מהשכר המבוטח: תגמולי עובד (7%), תגמולי מעסיק (7.5%), חלק מעסיק לפיצויים (6%).
חלוקת דמי גמולים לאוכלוסיות הבאות שונה:
- לעובדי הוראה חלוקת דמי גמולים שונה מתוקף הסכם בין העובדים לבין המעסיק: תגמולי עובד (5.5%), תגמולי מעסיק (7.5%), חלק מעסיק לפיצויים (7.5%).
- למבוטחים בקרן הדסה ובקרן אגד חלוקת דמי הגמולים היא: תגמולי עובד (7%), תגמולי מעסיק (7.5%), חלק מעסיק לפיצויים (8.33%).
תוכנית יסוד – תוכנית פנסיה הכוללת אך ורק זכאות לקצבת זקנה וקצבת שאירי פנסיונר (ללא כיסוי ביטוחי כלשהו במקרה של נכות וללא קצבת שאירי מבוטח). סך דמי הגמולים בדרך כלל (ובכפוף להוראות חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ביטוח), התשמ"א-1981) הוא בשיעור של 14.5%: תגמולי עובד (7%) ותגמולי מעסיק (7.5%).
- מילוי טופס דיגיטלי הודעה על התחלת עבודה אצל מעסיק. הטופס ישלח אלינו לאחר השלמת המילוי, אין צורך להדפיס ולשלוח.
- הודעה על סיום עבודה ממעסיק קודם
נציג הקרן יבחן את הבקשה ויעביר הנחיות מפורטות להמשך התהליך.
חודש המשכת הביטוח – החודש הראשון בגינו יועברו דמי גמולים.
המשכורת המבוטחת - המשכורת בגינה יועברו דמי גמולים וכן שיעור המשרה בגינו משולמת המשכורת.
תקרת שכר מרבית לביטוח – משכורת מרבית לביטוח, הנקבעת על פי ממוצע משכורות מבוטחות וצמודות למדד של 12 חודשי הביטוח האחרונים המבוטחים בקרן שקדמו לחודש הביטוח הראשון.
משכורת מרבית לביטוח, הנקבעת על פי ממוצע משכורות מבוטחות וצמודות למדד של 12 חודשי הביטוח האחרונים המבוטחים בקרן שקדמו לחודש הביטוח הראשון.
השכר המבוטח של עובד יכול לגדול בכפוף להוראות התקנון:
- במהלך 24 החודשים הראשונים להמשכת הביטוח, המשכורת המבוטחת לא יכולה לגדול מעבר לתקרת השכר המרבית לביטוח כפי שנקבעה בהסכם המשכת הביטוח.
- בכל שנה קלנדרית המשכורת המבוטחת יכולה לגדול בשיעור של 2% בתוספת עליית המדד. הגדלת השכר כפופה לאישור הקרן בכתב ומראש. להגדלת השכר יש לפנות לרכז שירות מעסיקים.
לדוגמה:
עובד עזב מקום עבודה בו השתכר בממוצע ב- 12 החודשים האחרונים (ובתוספת הצמדה למדד) 6,000 ₪ לחודש, ובגין משכורת זו בוטח בקרן. זוהי "תקרת השכר המרבית לביטוח" שלו.
מעסיקו החדש מבקש לבטח את העובד בשכר חודשי בגובה 5,000 ₪.
במהלך השנה יוכל המעסיק להפריש עבור העובד דמי גמולים על פי שכר של 5,000 ₪ + מדד חודש עוקב + 0.1667% (כלומר 2% מחולק ב-12), ובלבד שבתקופת 24 החודשים הראשונים להסכם המשכת הביטוח שהמשכורת המבוטחת לא תעלה על "תקרת השכר המרבית לביטוח" (בדוגמה זו – 6,000 ₪). את ההפרש ניתן לשלם גם בסוף השנה.
מעסיק המעוניין לבטח את העמית בקרן למפרע (לדוגמה: לאחר חודשי עבודה ראשונים בהם לא הופרשו עבור העובד דמי גמולים), רשאי לעשות זאת אם לא חלפו יותר מ- 24 חודשים מהמועד בו הופסקו תשלומי העובד לקרן הוותיקה. הרכישה תוכל להיעשות על פי תחשיב אקטוארי של התשלום הנדרש לרכישת הזכויות למפרע, שייעשה על ידי הקרן כמתחייב על פי הוראות התקנון והוראות סעיף 41כה' לתקנות מס הכנסה.
תקנוני הקרנות הוותיקות מסדירים הסדרי רציפות זכויות ללא צורך בחתימה על הסכם לרציפות זכויות בעת מעבר מקרן ותיקה אחת לאחרת. הסדר כזה, בשינויים מסוימים, קיים גם בין הקרנות הוותיקות לבין קרן גלעד.
רציפות הזכויות בין קרנות הפנסיה הוותיקות לבין פנסיה תקציבית (המסופקת ע"י המדינה וע"י רשויות מקומיות), מותנית בחתימה על הסכם רציפות זכויות אישי שנחתם בין העמית, המעסיק שלו בפנסיה תקציבית והקרן הוותיקה. ההסכם צריך להיחתם טרם קרות אירוע מזכה (לדוגמה: יציאה לפנסיה) ולאחר אישורו לא ניתן לבטלו. בתהליך חתימת ההסכם:
- על העמית לבקש מהקרן הוותיקה אישור על "זכויות עמית בקרן הפנסיה"
- העמית מעביר אישור זה למעסיק וחותם על בקשה לרציפות זכויות בציון תחילת תאריך הביטוח
- המעסיק שולח לקרן הסכם רציפות בשישה עותקים
- הקרן מאשרת ומעבירה למעסיק הסכם לחתימה
- המעסיק שולח עותק הסכם חתום ע"י כל הגורמים לעמית ולקרן
אם למבוטח יש זכויות במספר קרנות ותיקות בהסדר, די בחתימת הסכם עם קרן אחת.
בעת אירוע מזכה – על המעסיק להפנות לקרן שחתומה על הסכם הרציפות את בקשת התשלום והקרן תעביר לשאר הקרנות.
עובד חדש שלא צבר זכויות בקרן אך עבד אצל מעסיק שעל עובדיו חל הסדר פנסיה תקציבית, יוכל להמשיך ביטוח בקרן רק אם המעסיק החדש הוא מעסיק מסורתי בקרן.